שלום רב,
חזוני הוא הנגשת ידע שבעזרתו תוכלו אתם ההורים להביא לשינוי המציאות בחיי ילדנו- לתמוך, לחולל פלאים ולהביא את הדבר החשוב לנו ביותר- ילדינו, להגשים את יכולותיהם תוך הימנעות מקשיים רבים ומיותרים.
למה בעצם חשובה כל כך ההתפתחות בשנים הראשונות לחיים?
מעל לעשרים שנים אני מלמדת את שיטתי אשר המייחד אותה הוא ההבנה של הגורמים לליקויים השונים, תוך פשטות ויעילות הטיפול והיכולת במקרים רבים למנוע את לקויות ההתפתחות ולקויות הלמידה השונות,
מניעה שניתן לעשות רק בגיל הרך!
להתפתחות הנירופיזיולוגית של התינוק בשנות חייו הראשונות
ובעיקר בשנה הראשונה חשיבות אדירה היות והיא הבסיס ליכולת מיצוי הפוטנציאל האישי שלנו בהמשך חיינו.
בעולם אידיאלי היינו מצפים ששלבי ההתפתחות של התינוק יתפתחו בצורה מושלמת באופן טבעי: שהוא יזקוף את הראש במועד, שיאהב לשכב על הבטן, שיזחל זחילה תקינה ושיתיישב לפני שיעמוד. אולם, אנו לא חיים בעולם כזה.
כבר ברחם ובעיקר בשלוש השנים הראשונות לחיים נבנים הקשרים בין הגוף למוח ונוצרים מירב הקישורים בין כל חלקי המוח. לא סתם ילד עובר את כל הרצף ההתפתחותי הפיזי, שכלולים בתוכו מספר שלבים, והם אשר יאפשרו לו להגשים את הפוטנציאל, לפתח את האופי ולהביא את עצמו לידי ביטוי.
אם ילד פוסח על שלב מסוים, בשל סיבה כלשהי העלולה לנבוע מהריון לא תקין, מלידה מסובכת או מסיבות רבות אחרות, זה יפריע לו בהמשך להתקדם
כפי שהיה אמור, ולא רק בהתמודדות המוטורית,
אלא בהתייחסותו לסביבה, באופי שלו, בכל חייו.
בין שלבי ההתפתחות יש קריטיים יותר ופחות. זחילת גחון, לדוגמא, מהותית פחות כי היא שלב ביניים. לעומת זאת, בזחילה על שש יש מרכיבים רבים שקשורים למערכת שיווי המשקל, הבנת המרחב ותאום בין צד ימין לבין צד שמאל של הגוף.
"אופיו של האדם מתעצב בשלוש- ארבע השנים הראשונות. הילד עלול להמנע מפעולות מסוימות אם הוא יודע שיש לו קושי בהן, הוא נהיה מתוסכל ועלול לפתח אישיות נמנעת", מסבירה שירלי ורדי.
אנו מזמינים אתכם ההורים להרחיב את הידע שלכם בכל הקשור לתהליכי התפתחות הילד מן הלידה ועד גיל שש תוך התמקדות בהתפתחות התחושתית, המוטורית, הקוגניטיבית והרגשית הכולל ומהן ההשפעות של בעיות שונות על חיי היומיום ועל המשך החיים, והכי חשוב- כיצד אתם ההורים יכולים לתמוך בילדכם ולהביא אותם לכדי מימוש היכולות המלאות שלהם במיוחד לפני כיתה א'.
בשיעורי הוידאו הייחודיים של מרכז ורדי אותם תוכלו ללמוד בזמנכם החופשי בבית תמצאו ידע עצום; החל מהימים הראשונים שלאחר הלידה דרך כל שלבי ההתפתחות של התינוק ועד לסיום גן החובה, בין אם לצרכים האישיים שלכם כהורים או בין אם אתם בעלי מקצוע המעוניינים להגדיל את ארגז הכלים שלכם.
אלמד אתכם את סוד הפשטות של שיטת ורדי וכיצד ניתן באמצעות הבנתה של אנטומיה פשוטה להביא את ילדכם להגשים את יכולותיהם בהווה ובעתיד מתוך מטרה שכאשר יכנסו לבתי הספר ילכו אליהם באושר ובחיוך.
תלמדו מהי "אישיות נמנעת", מדוע תופעה זו שמתחילה כבר בינקות כל כך משמעותית להמשך חיינו וכיצד ניתן להימנע מהתפתחותה.
וכמובן אלמד אתכם כיצד תוכלו לתמוך ולעזור לילדכם להתמודד עם קשיים המטרידים אותם בחיי היומיום.
ביחד נוכל לעשות דברים שנראים לעיתים בלתי אפשריים !
אז בואו נתחיל!
אני מזמינה אתכם ההורים לצפות בחינם בסרט ההדרכה "פשוט להתפתח- ההתפתחות המוטורית מלידה ועד הליכה" בו תלמדו כיצד תוכלו לדעת האם תינוקכם מתפתח בקצב הנכון ובאיזה אופן אפשר לתמוך בהתפתחותו התקינה; מהו קצב התפתחות נורמאלי, כיצד תזהו בעיה התפתחותית, מתי כדאי לגשת להתייעצות מקצועית, ועוד ועוד.
לאלו המעוניינים להרחיב את הידע של שיטת ורדי אנו מציעים לרכוש את אחד ממסלולי הידע המקוונים (לימוד מהבית) הייחודים להורים שמציע מרכז ורדי>>>
הליווי ההתפתחותי ב"שיטת ורדי" יכול להיות מתמשך או חד-פעמי עם המלצות להורים לתרגילים לביצוע בבית, תלוי בחומרת הקושי ההתפתחותי.
עקרון בסיסי ב"שיטת ורדי" הוא כי התרגול לא נעשה תחת בכי.
ראשית, כשאדם בוכה, על אחת כמה וכמה תינוק- גופו מתכווץ ואנו מאמינים שבמצב כזה הוא אינו יכול ללמוד, כך שזה אינו יעיל. שנית, כשתינוק בוכה הוא משדר מסר של מצוקה. אנו מאמינים כי המשך תרגול במצב כזה משדר לתינוק חוסר הקשבה, דבר העלול להיות בעייתי מבחינת הקשר שלו עם המלווה ההתפתחותי ועם הוריו.
התרגול נעשה דרך מגע רב ועיסויים ודרך תרגילים שמלמדים את התינוק להניע את גופו בצורה טובה יותר. תינוקות הם תלמידים טובים ולומדים מהר, הם כמו ספוג הקולט הכול. על כן בעת הצורך, חשוב להגיע עם תינוק לטיפול כמה שיותר מהר, בגיל צעיר.
בעבודה עם תינוקות אנו עובדים על אותן מערכות קואורדינציה שצוינו לעיל, שכן הן מתחילות להתפתח בראשית החיים.
"שיטת ורדי" מזהה לקויות התפתחותיות אצל תינוקות ונוגעת במגוון רחב של לקויות. הדגש בתרגול בתינוקות מושם על העלאת החוויות החושיות, אשר תורמות לתהליך ההתפתחות המוטורי. התפתחות מוטורית תקינה יכולה למנוע את הופעתן של לקויות שונות בעתיד, וכן היא מהווה בסיס לרכישת מיומנויות רגשיות וקוגניטיביות.
על סמך זיהוי הקשיים ההתפתחותיים נבנה מערך תרגול מתאים.
הטיפול בתינוקות נחלק לשניים:
סדנאות:
תרגולים קבוצתיים (סדנאות) לתינוקות ולהוריהם או תרגולים פרטניים המתקיימים בנוכחות ההורה. מטרת הסדנאות והתרגולים הפרטניים הינה לתמוך בכל אחד משלבי ההתפתחות המוטורית של התינוק, על מנת ליצור בסיס להתפתחות תקינה.
תרגולים אלו מתמקדים בהעלאת הגרייה המוטורית- חושית והגברת מודעותו של התינוק לגופו ע"י יצירת איזון בין האברים השונים, חיזוק טונוס השרירים או הרפייתם- בהתאם למצב האישי של התינוק ופיתוחה של מערכת ההצלבה ומערכות נוספות אשר נבנות בשנה הראשונה לחיים. התרגולים כוללים הדרכה של ההורים לטכניקות עיסוי ולתרגילים שניתן לבצע בבית, וכן הנחייה ליצירת אווירה אינטימית, חמה ותומכת.
צפו בעדי תיגר מספרת על סדנאות הליווי התפתחותי בשיטת ורדי בהן השתתפה...
טיפול אישי
מערך טיפולי נפרד הנותן מענה לתינוקות שאובחנו כסובלים מבעיות מוטוריות, כגון צווארת (טורטוקוליס) חוסר יכולת לזקוף ראש, היפוטוניה (טונוס שרירים רפוי), ספאסטיות (טונוס שרירים מוגבר), איחור התפתחותי, דילוג על שלב התפתחותי או התפתחות מהירה מדי, אי יכולת לזקוף את הגב, חוסר תפקוד מוטורי של צד אחד של הגוף, אפילפסיה, חוסר יכולת לזחול, ועוד.הטיפול בבעיות הללו מתמקד בהפעלה מוטורית מתקנת בשילוב טכניקות עיסוי מיוחדות, במטרה ליצור איזון ותיאום בין האברים השונים.